DE UITVAART

3 Minuten Gepost op:


DE UITVAART

Elke business heeft zijn doelgroep. De sportwinkel is er voor de sporter, de boetiek op de hoek voor de big spender en de drogist voor ons allemaal. Hoe zit dat met de uitvaartindustrie? Er wordt wel gevraagd: wat is de hoogste positie die je kunt bereiken in die branche? Klant worden van je eigen organisatie! Geen leuk vooruitzicht misschien, maar wel de harde waarheid. Terugkomend op onze vraag wie zich onder de doelgroep mag scharen van de uitvaartondernemer kunnen we stellen dat wat dit betreft de drogist en de begrafenisfirma een zeker raakvlak hebben: uiteindelijk gaan we allemaal langs de begrafenismijnheer.  

HET GESPREK

Wanneer de uitvaartconsulent bij de nabestaanden over de vloer komt, heerst er altijd een wirwar van emoties. Aan de ene kant zijn mensen aangeslagen en gechoqueerd, aan de andere kant wil men toch niet helemaal de controle verliezen over zichzelf. Het is de taak van de consulent om dit in goede banen te leiden. De uitvaartondernemer zal reeds bij binnenkomst aanvoelen wat voor soort vlees hij in de kuip heeft. Zijn het meegaande mensen, of zijn het "troublemakers" die van elke mug een olifant maken. Tegenwoordig heeft het begrip uitvaart een veel persoonlijk kleurtje dan vroeger. De standaarduitvaart bestaat al niet meer. Over het kleurtje gesproken, zwart is al niet meer absoluut bij de uitvaart. Een kist is ook al niet meer wettelijk verplicht. Er zijn ook mensen die bij leven van A tot Z hun hele uitvaart hebben uitgestippeld en ook een grafsteentekst hebben opgeschreven, waar dan nog maar alleen één element aan ontbreekt: de datum.

UITVAARTNETWERKEN

Veel (jonge) mensen zien ook wel heil in dit beroep. In de laatste jaren zijn er ondernemingen als paddenstoelen uit de grond geschoten. Wat verklaart deze stijging? Een antwoord kan zijn dat het vak voldoening brengt. Het tot in de puntjes verzorgen van een begrafenis, het geven van die laatste eer aan de overledene is inderdaad iets dat tot de verbeelding spreekt. Het is ook daadwerkelijk liefdadigheid. De overledene kan niets meer terugdoen, dus is de uitvaartondernemer puur altruïstisch bezig omdat hij van zijn "klant" niets meer terug kan verwachten. Geen klachten, dat klopt, maar ook geen dank je wel. Vanzelfsprekend zijn er de nabestaanden die als opdrachtgever optreden voor de uitvaart. Ook jegens hen voelt de uitvaartprofessional zich zeer gewaardeerd. Soms kan het zijn dat het ontbreekt aan inspiratie bij uitvaartmensen. Daarom worden ook hier netwerkbijeenkomsten opgezet. Zo kunnen ambtsgenoten ervaringen uitwisselen en tot nieuwe, frisse ideeën komen. Eén zaak mag echter ook hier niet vergeten worden: de klant is koning bij Uitvaartverzorging de Bevelanden.Tags:
428 Woorden

Over ons

Judith richt zich op gezondheid en welzijn wanneer ze kookt Hoi! Mijn naam is Judith en ik hou ontzettend veel van koken en bakken. Natuurlijk ga ik hierbij voor de meeste gezonde recepten en ingrediënten, met veel verse groenten en alleen het allerbeste fruit. Ik vind het erg leuk om naast het maken van bestaande recepten ook nieuwe dingen uit te proberen, gewoon door een aantal lekkere en soms verrassende ingrediënten met elkaar te combineren. Wil jij ook weten hoe je gezondheid en welzijn kunt combineren met lekkere maaltijden? Ontdek dan mijn favoriete recepten die ik op dit blog heb geplaatst. Zo schotel ook jij binnenkort de heerlijke gerechten voor aan jouw gezin. Hopelijk zullen je er net zo van smullen als mijn gezin en ik! Veel leesplezier!

Zoeken