Een uitvaart

3 Minuten Gepost op:


Een uitvaart

Wanneer er iemand uit je naaste omgeving overlijdt, komt er op dat moment veel op je af. Het is belangrijk dat de persoon, die is overleden, een goede uitvaartverzekering heeft. De kosten voor een ter aarde stelling of een crematie is vrij hoog. Wanneer de persoon, waarover het gaat, een goede uitvaartverzekering heeft afgesloten, hoef je niet veel te doen. Je moet het overlijden doorgeven aan een uitvaartverzorger als Gerry Leferink & Wennink Uitvaartzorg en zij nemen dan alles van je over. Dat zal natuurlijk in een goed overleg plaatsvinden. 

De dekking van de uitvaart

Het is mogelijk om je voor een bepaald bedrag te verzekeren, maar het verzekerde bedrag vind je na een bepaalde tijd misschien te laag. Het is dan mogelijk om je bij te verzekeren. Wanneer je dat doet zal je premie ook stijgen. Er zijn mogelijkheden genoeg om een goede verzekering, die aan al je wensen zal voldoen, af te sluiten.   

Omdat je niet wilt dat je nabestaanden de kosten van de uitvaart moeten betalen, is het belangrijk dat je alles goed geregeld hebt. Op deze manier kunnen de kosten worden vastgelegd en de premie, indien nodig, worden aangepast. Daarom is het noodzakelijk, ondanks dat het geen leuk onderwerp is, met een afgevaardigde van de verzekeringsmaatschappij je wensen door te spreken. Het moet zo zijn dat de maatschappij alles op de juiste manier kan regelen wanneer je komt te overlijden. Een nabestaande moet dan alleen het sterfgeval aan de maatschappij doorgeven. De uitvaart wordt dan volledig verzorgd. De maatschappij weet wat voor een kist er gebruikt moet worden. Ook de muziek die gedraaid moet worden, is vooraf bekend gemaakt. Vooraf heb je ook vastgelegd waar de samenkomst van de uitvaart is en wat er na de crematie of ter aarde stelling gedaan moet worden. Vaak wordt er een kopje koffiegedronken met een belegd broodje. Er zij er zelfs die er een klein feestje van maken. Dat is allemaal mogelijk, maar dat zal je bij een gesprek allemaal kenbaar moeten maken.   

Gedeeltelijk zelf regelen

Het is ook mogelijk dat de nabestaanden alles samen willen regelen. Dat gebeurt echter niet vaak. Je zou het vervoer door de verzekeringsmaatschappij kunnen laten regelen. Ook kun je dan zelf bij de burgerlijke stand aangeven dat er een persoon is overleden. De persoon die dat bij de gemeente doet, komt op de overlijdensakte te staan. Hierbij moet je wel bij de gemeente een overlijdensverklaring van de huisarts hebben. De burgerlijke stand zal vervolgens de akte van overlijden opstellen en de afschriften daarvan afgeven bij een notaris. Je krijgt van de burgerlijke stand toestemming om de overledene te cremeren of te begraven. Je kunt dan veel zelf regelen en de uitvaart zonder problemen laten verlopen.Tags:
454 Woorden

Over ons

Judith richt zich op gezondheid en welzijn wanneer ze kookt Hoi! Mijn naam is Judith en ik hou ontzettend veel van koken en bakken. Natuurlijk ga ik hierbij voor de meeste gezonde recepten en ingrediënten, met veel verse groenten en alleen het allerbeste fruit. Ik vind het erg leuk om naast het maken van bestaande recepten ook nieuwe dingen uit te proberen, gewoon door een aantal lekkere en soms verrassende ingrediënten met elkaar te combineren. Wil jij ook weten hoe je gezondheid en welzijn kunt combineren met lekkere maaltijden? Ontdek dan mijn favoriete recepten die ik op dit blog heb geplaatst. Zo schotel ook jij binnenkort de heerlijke gerechten voor aan jouw gezin. Hopelijk zullen je er net zo van smullen als mijn gezin en ik! Veel leesplezier!

Zoeken