Sneller van pijn af met fysiotherapie

2 Minuten Gepost op:


Sneller van pijn af met fysiotherapie

Als je problemen of pijn hebt tijdens het bewegen, dan kan je overwegen om deze klachten te laten behandelen. Een huisarts kan ernstige oorzaken voor de klachten uitsluiten en eventueel medicatie en fysiotherapie voorschrijven. Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat. Daarnaast kan een fysio jouw houding analyseren en eventueel aanpassingen voorstellen.

Welke klachten worden behandeld?
Klachten die door middel van fysiotherapie, bijvoorbeeld bij Jahae Fysio & Manuele Therapie Heer, behandeld kunnen worden zijn pijn en een beperkte bewegingsvrijheid. Ook als je kracht in spieren bent verloren, kan een behandeling uitkomst bieden. Daarnaast is fysiotherapie belangrijk als je een operatie moet ondergaan. Voor de operatie kan je behandeld worden en kracht opbouwen voor de tijd na de operatie. Na een operatie kan een therapeut helpen met revalideren. Zo kunnen pijnklachten zo snel mogelijk weer afnemen en is het effect van de operatie maximaal.

Een eerste afspraak
Je kan een verwijzing krijgen van een huisarts of een andere arts om naar een fysiotherapeut te gaan. Echter, dit is niet noodzakelijk. Ook zonder verwijzing mag je een afspraak maken bij een therapeut. Je zult dan een uitnodiging krijgen voor een intake. Tijdens de intake inventariseert de therapeut de klachten en probeert hij of zij uit te zoeken waar de klachten vandaan kunnen komen en wat er aan gedaan kan worden.

De behandeling
Als de oorsprong van de klachten eenmaal duidelijk is, kan de behandeling beginnen. Een fysiotherapeut heeft verschillende mogelijkheden om klachten te verhelpen. Hieronder vallen oefeningen, massages en manipulaties. Oefeningen die klachten kunnen verhelpen voer je vaak eerst uit onder begeleiding van de fysiotherapeut. Zo weet je zeker dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Daarna kan je veel oefeningen thuis uitvoeren, om de behandeling zo voort te zetten.

Mochten de klachten veroorzaakt worden door een verkeerde houding tijdens het zitten, lopen, sporten of werken, dan zal een therapeut advies geven over een juiste houding en eventuele aanpassingen in schoeisel of in de werkplaats.

De verzekering
Een behandeling bij een fysiotherapeut kan vergoed worden. Dit hangt af van jouw verzekering. Ben je extra verzekerd voor fysiotherapie, dan zullen vrijwel alle kosten vergoed worden. Bij een aantal verzekeringen krijg je een aantal behandelingen vergoed en bij een aantal verzekeringen worden de eerste behandelingen niet vergoed, maar het vervolg wel. Ook hangt de vergoeding af van de oorzaak van de klachten. Wil je hier meer over weten, informeer dan bij jouw verzekeraar. Dan weet je zeker welke situatie van toepassing is.Tags:
415 Woorden

Over ons

Judith richt zich op gezondheid en welzijn wanneer ze kookt Hoi! Mijn naam is Judith en ik hou ontzettend veel van koken en bakken. Natuurlijk ga ik hierbij voor de meeste gezonde recepten en ingrediënten, met veel verse groenten en alleen het allerbeste fruit. Ik vind het erg leuk om naast het maken van bestaande recepten ook nieuwe dingen uit te proberen, gewoon door een aantal lekkere en soms verrassende ingrediënten met elkaar te combineren. Wil jij ook weten hoe je gezondheid en welzijn kunt combineren met lekkere maaltijden? Ontdek dan mijn favoriete recepten die ik op dit blog heb geplaatst. Zo schotel ook jij binnenkort de heerlijke gerechten voor aan jouw gezin. Hopelijk zullen je er net zo van smullen als mijn gezin en ik! Veel leesplezier!

Zoeken